onsdag den 31. december 2014

Sightseeing i Springfield

De næste par dage efter jul lavede vi ikke så meget. Vi brugte det meste af tiden på at hygge lidt med hinanden og se nogle film og sådan lidt.
Den 28 december skulle Aly's søster flyve tilbage til Washington D.C hvor hun bor, og Aly og Seth tog til St. Louis, for t tilbringe noget alenetid sammen, hvilket de normalt ikke har så god mulighed for i vores meget hektiske hverdag. Det betød at pigerne og jeg blev "efterladt" ved Al og Joanna, men det var faktisk meget hyggeligt. Al ville rigtig gerne vise mig lidt rundt i Springfield, og da det er Abraham Lincoln's hjemby, er der en del museer om ham. Desværre var en del af dem lukket p.g.a. juleferien, men vi så alligevel en hel del.

En af dagene var vi henne for at se hans gravsted. Det er et KÆMPE monoment, som er virkelig flot! Det var uheldigvis en af de ting som var lukket, så vi kunne ikke gå ind og se det, men det var stadig rigtig flot at se udefra. Foran gravstedet er der en kæmpe byste af ham, og man siger at det bringer held at gnide ham på næsen, så det skulle jeg selvfølgelig prøve ;-)



Efter vi havde set hans gravsted tog vi hen til et museum som havde en masse udstillinger om indianerne, som var rigtig spændende at se, og en børne udstilling hvor pigerne kunne lege arkæologer, hvilket de hyggede sig rigtig meget med.

Den næste dag var det bare Al og jeg som tog på sightseeing, da de steder vi skulle hen og se ikke rigtig ville interesser pigerne, så de blev hjemme med Joanna.
Mens de brugte dagen på at bage og sådan noget, tog Al og jeg hen til the Springfield Capitol, som nærmest er folketings bygningen i Springfield. Det var utrolig flot, og Al fortalte mig at det er der "Legally Blonde" er optaget! Al prøvede at forklare mig hvordan deres politiske system fungerer, men det er ret svært at forstå fordi det er så anderledes end det danske.




Da vi havde kigget os nok omkring, tog vi videre til The Lincoln Presidential library, som er et virkelig stort museum omkring Lincoln og hans liv. Det var virkelig spændende at se fordi  at Lincoln nok er en af de mest berømte præsidenter som USA nogensinde har haft. Han var præsident under borgerkrigen, så der var også en kæmpe udstilling omkring det, hvilket var rigtig interessant at se, da jeg har lært en del omkring det i U.S History.

Vi brugte det meste af dagen der, og selvom det var rigtig koldt (lige omkring frysepunktet, men når du normalt bor i Texas, er det altså meget koldt!) gik vi hen for at få is. Normalt ville vi ikke få is i kulden, men vi tog derhen fordi de har et rigtig godt sted der laver virkelig lækker is, som de blander efter ens eget ønske, hvilket er ret sejt og smagte super godt! 









Ingen kommentarer:

Send en kommentar